Champagnes
“Venez vite, je goûte les étoiles!”
Kom snel, ik drink de sterren! (Quote van Dom Pérignon toen hij champagne had uitgevonden).
Bubbels Meester importeert champagne bij kleinschalige en zelfstandige wijnboeren. Deze boutique champagnehuizen werken van generatie op generatie, veelal met het hele gezin, met liefde en passie in hun wijngaarden om champagne van grote kwaliteit te maken. Deze onbekende parels zijn exclusief bij Bubbels Meester te verkrijgen!
Alle flessen champagne kun je sabreren, bekijk hiervoor de workshop sabreren & Bubbelproeverij. Wil je liever een aantal champagnes proeven dan is de exclusieve Champagneproeverij de juiste keuze. Of laat gewoon een flesje thuis bezorgen! Gebruik de offerte knop om contact met mij op te nemen.
Simon michelot
Seulement Grand Cru Blanc de Blanc
Simon Michelot is gevestigd in Cramant; een dorpje met zo’n 1000 inwoners uit de wijnstreek Cote des Blancs, bekend om de hoogstaande kwaliteit Chardonnay.
Simon Michelot heeft 5 hectare Grand Cru grond en maakt sinds 1934 niets anders dan Grand Cru Blanc de Blanc (Chardonnay) champagne. Voor het maken van de rosé kopen ze rode Meunier druiven van een bevriende wijnboer; Maurice Gonel.
Simon Michelot is een Recoltant-Manipulant wijnmaker, wat betekent dat het gehele proces van champagne maken door zijn familie wordt gedaan; het werken in de wijngaard, het oogsten en persen van de druiven, het laten gisten van de wijn tot aan het bottelen, laten rijpen in de kelders en de verkoop aan toe.


Cuvée de Reserve
Chardonnay (grand cru)
Brut, 10 gram dosage
5 jaar sur lie
€ 40,00

Cuvée Rosé Brut
90% Chardonnay (grand cru) en 10% Meunier
Brut, 10 gram dosage
3 jaar sur lie
€ 32,50

Cuvée Tradition Brut
Chardonnay (grand cru)
Brut, 10 gram dosage
3 jaar sur lie
€27,50

Demi-sec
Chardonnay (grand cru)
Demi-Sec, 30 gram dosage
3 jaar sur lie
€ 25,00
nog 2 flessen beschikbaar
Maurice gonel
Hart voor en van de Marne
Maurice Gonel is gevestigd in Damery; een dorpje van zo’n 1500 inwoners in het hart van de Marnevallei.
Maurice Gonel heeft 4 hectare grond en maakt sinds 1931 champagne uit dé 3 druivensoorten: Meunier (60%), Chardonnay (20%) en Pinot Noir (20%). De coteaux Champenoise rouge uit Meunier is in de maak. Ze werken natuurbewust en gebruiken o.a. zo min mogelijk pesticiden.
Maurice Gonel is een Recoltant-Manipulant wijnmaker, wat betekent dat het gehele proces van champagne maken door zijn familie wordt gedaan; het werken in de wijngaard, het oogsten en persen van de druiven, het laten gisten van de wijn tot aan het bottelen, laten rijpen in de kelders (met daarin een ondergrondse tak van de rivier de Marne!) en de verkoop aan toe.


1212
Pinot Noir, millésime 2012
Brut, 10 gram dosage
Éénmalige oplage van 1212 (genummerde) flessen
€45,00

Cuvée de Rosé
Pinot Noir, Chardonnay en Meunier
Brut, 10 gram dosage
Mis en bouteille 2017
€ 25,00

Hommage
33% Pinot Noir, 33% Meunier en 33% Chardonnay
Brut, 10 gram dosage
Mis en bouteille 2013
€ 37,75

Rosé de saignée
Pinot Noir en Meunier
Brut, 10 gram dosage
Mis en bouteille 2018
€ 28,00
Colin
Blanc de Blancs specialist
Colin is gevestigd in Vertus; een dorpje van zo’n 2500 inwoners in het zuiden van de Côte des Blancs.
Colin heeft 10 hectare grond en maakt sinds 1829 champagne uit dé 3 druivensoorten: Chardonnay (85%, zowel Grand Cru als Premier Cru), Pinot Noir (10%, uit Vertus zelf) en Meunier (5% uit Côte de Sézanne). Ze werken met veel respect voor de natuur en zijn HVE (High Environmental Value) gecertificeerd.
Colin is een Recoltant-Manipulant wijnmaker, wat betekent dat het gehele proces van champagne maken door zijn familie wordt gedaan; het werken in de wijngaard, het oogsten en persen van de druiven, het laten gisten van de wijn tot aan het bottelen, laten rijpen in de kelders en de verkoop aan toe.


Cuvée Grand Cru Blanc de Blancs
Chardonnay (grand cru), millésime 2012
Brut, 8 gram dosage
6 jaar sur lie
€ 52,50

Rosé de Saignée
Pinot Noir (premier cru), millésime 2013
Brut, 8 gram dosage
5 jaar sur lie en 6 maanden na dégorgement
Tijdelijk uitverkocht

Cuvée Blanche de Castille
Chardonnay (premier cru)
Brut, 7,5 gram dosage
2 jaar sur lie en 6 maanden na dégorgement
€ 32,50

Cuvée Extra-Dry
Chardonnay (premier cru)
Extra-dry, 17 gram dosage
30 maanden sur lie en 8 maanden na dégorgement
€ 33,00
julien chopin
De druif geeft de smaak, niet de dosage
Julien Chopin is gevestigd in Monthelon; een dorpje van zo’n 600 inwoners in de wijnstreek Coteaux Sud d’Epernay.
Julien Chopin heeft 7 hectare grond en maakt sinds 1947 een mooie range champagne en ratafia. Er wordt gewerkt met zo min mogelijk dosage (laag suiker gehalte) om de druiven het werk te laten doen en zo zeer originele en creatieve wijnen te maken.
Julien Chopin is een Négociant-Manipulant wijnmaker, wat betekent dat een deel van de druiven zelf wordt verbouwd en een deel wordt gekocht. Het gehele proces van champagne maken wordt zelf gedaan; het werken in de wijngaard, het oogsten en persen van de druiven, het laten gisten van de wijn tot aan het bottelen, laten rijpen in de kelders en de verkoop aan toe.


Carte Noir
Meunier
Brut nature, 0 gram dosage
3 jaar sur lie
€ 30,00

Blancs & Meunier
Geheime cuvée van Meunier en witte druiven
Brut, 7 gram dosage
4 jaar sur lie
€ 27,50

Blanc de Blancs
Chardonnay (premier cru), millésime 2013
Brut, 6,5 gram dosage
5 jaar sur lie
€ 35,00

Blanc de Noirs
60% Pinot Noir en 40% Meunier
Extra brut, 3,5 gram dosage
3 jaar sur lie
€ 27,50
Magnum € 65,00

Blanc de rosé
Chardonnay (premier cru) en 10% Pinot Noir (grand cru)
Brut, 7 gram dosage
2 jaar sur lie
€ 26,50
Veuve J. lanaud
Al ruim 100 jaar een begrip
Veuve Lanaud is gevestigd in Avize; een dorpje van nog geen 2000 inwoners in de wijnstreek Cote des Blancs, bekend om de hoogstaande kwaliteit Chardonnay.
Veuve Lanaud heeft 12 hectare grond en maakt sinds 1919 champagne uit dé 3 druivensoorten: Chardonnay (66%, voornamelijk Grand Cru), Pinot Noir (20%) en Meunier (14%). Er wordt zo duurzaam mogelijk gewerkt en het doel is volledig biologisch te worden.
Veuve Lanaud is een Négociant-Manipulant wijnmaker, wat betekent dat een deel van de druiven zelf wordt verbouwd en een deel wordt gekocht. Het gehele proces van champagne maken wordt zelf gedaan; het werken in de wijngaard, het oogsten en persen van de druiven, het laten gisten van de wijn tot aan het bottelen, laten rijpen in de kelders en de verkoop aan toe.


Cinquentenaire rosé
Chardonnay 2012 (30% grand cru 2011) en 10% Pinot Noir 2012
Brut, 8 gram dosage
€ 30,00

Reserve Blanc de Blanc
Chardonnay (grand cru), millésime 2011
Brut, 7 gram dosage
€ 37,50
Elke maand vers Bubbels nieuws!