Crémant d'Alsace

Crémant staat voor mousserende wijn die volgens de ‘methode traditionelle’ is gemaakt; de tweede gisting op fles, zoals in de Champagne. Crémant d’Alsace is een mousserende wijn die op deze manier wordt gemaakt, met de druiven uit de Elzas.

Bubbels Meester importeert deze sprankelende crémants persoonlijk uit de Elzas bij kleinschalige, onafhankelijk en duurzame wijnboeren. Deze onbekende parels zijn exclusief bij Bubbels Meester te verkrijgen! Bekijk de prachtige video voor een voorproefje van de Elzas. Alle flessen crémant kun je ook sabreren, bekijk hiervoor mijn workshop sabreren & Bubbelproeverij. De heerlijke bubbels worden natuurlijk ook gewoon bij je thuis bezorgd.

Bernard Haegelin

Bio-dynamisch op z’n best

De familie Haegelin is sinds vele generaties gevestigd in Orschwihr; een dorp met zo’n 1000 inwoners op het zuiden van de route des vins. In 1976 was het Bernard Haegelin die begon met het verzelfstandigen van het domaine. Sinds 1992 is de wijngaard in handen van Christian.

Bernard Haegeling heeft 10 hectare grond en maakt sinds 2005 alle wijnen bio-dynamisch (Demeter). Ze maken een brilliante range aan wijnen die ze in alle bescheidenheid aan je willen presenteren.

Bernard Haegelin Elzas Orschwihr biologische wijnen en cremant
haegelin prestige 2014

Crémant Prestige 2014

50% Chardonnay, 40% Pinot Noir en 10% Auxerrois

Terroir: klei-kalksteen

Brut, 5 gram dosage

de cremant chardonnay van Bernard Haegelin

Crémant Chardonnay

100% Chardonnay

Terroir: klei-kalksteen en klei-zandsteen

Brut, 6 gram dosage

heagelin cremant rose

Crémant rosé

100% Pinot Noir

Terroir: klei-kalksteen en klei-zandsteen

Brut, 12 gram dosage

Elke maand vers Bubbels nieuws!

Open chat
1
Hulp nodig?
Waarmee kan ik je van dienst zijn?