Crémant d'Alsace
Crémant staat voor mousserende wijn die volgens de ‘methode traditionelle’ is gemaakt; de tweede gisting op fles, zoals in de Champagne. Crémant d’Alsace is een mousserende wijn die op deze manier wordt gemaakt, met de druiven uit de Elzas.
Bubbels Meester importeert deze sprankelende crémants persoonlijk uit de Elzas bij kleinschalige, onafhankelijk en duurzame wijnboeren. Deze onbekende parels zijn exclusief bij Bubbels Meester te verkrijgen! Bekijk de prachtige video voor een voorproefje van de Elzas. Alle flessen crémant kun je ook sabreren, bekijk hiervoor mijn workshop sabreren & Bubbelproeverij. De heerlijke bubbels worden natuurlijk ook gewoon bij je thuis bezorgd.
Dietrich
Elzas traditie sinds 1620
Dietrich is gevestigd in Dambach-la-Ville; een dorp met zo’n 2000 inwoners beroemd om het Grand Cru wijngebied ‘Frankstein’. In het hart van het dorp vind je een knalroze huis; het huis van de familie Dietrich met een kelder uit 1620 en de jonge talentvolle Alexis als nieuwe generatie wijnmaker.
Dietrich heeft 18 hectare grond en maakt sinds 1960 alle 7 traditionele Elzas wijnen en crémants op voornamelijk graniet terroir.
De wijnbouw is gebaseerd op traditionele knowhow gecombineerd met moderne technieken en sinds 2018 volledig biologisch.


Crémant Blanc de Noirs
Pinot Noir, millésime 2017
Brut, 5 gram dosage
€ 15,00

Crémant Rosé
Pinot Noir, millésime 2016
Brut, 5 gram dosage
€ 15,00
boehler
“Elke wijnoogst is een bron van ontdekking”
Boehler is gevestigd in Molsheim; een dorp met zo’n 10.000 inwoners beroemd om het Grand Cru wijngebied ‘Bruderthal’. In het centrum van het dorp vind je op het Vrijheidsplein; het huis van de familie Boehler uit 1897, met de jonge talentvolle Julien als nieuwe generatie wijnmaker.
Dietrich heeft 8 hectare grond en maakt sinds 1970 alle 7 traditionele Elzas wijnen en crémants op voornamelijk kalk en mergel terroir.
De wijnbouw is gebaseerd op traditionele knowhow gecombineerd met moderne technieken en sinds 2018 volledig biologisch.


Crémant Blanc
Pinot Blanc, Auxerrois en Chardonnay, millésime 2018
Extra brut, 3 gram dosage
€ 15,00
Charles Frey
Moderne wijnmaker in een traditionele streek
Charles Frey is gevestigd in Dambach-la-Ville; een dorp met zo’n 2000 inwoners beroemd om het Grand Cru wijngebied ‘Frankstein’. Aan de rand van het dorp vind je een modern wijnhuis; die van Charles Frey. De familie Frey zijn wijnmakers sinds 1709. Als pioniers zijn ze in 1997 volledig overgestapt op de biologische manier van wijnmaken. In 2010 hebben ze een revolutionaire wijn’kelder’ gebouwd: een bovengrondse bio-klimaat opslagruimte, gemaakt van natuurlijke materialen.
Charles Frey heeft 14 hectare grond en maakt sinds 1709 alle 7 traditionele Elzas wijnen en crémants op voornamelijk graniet terroir.
De wijnbouw is sinds 1997 volledig en gecertificeerd biologisch, er worden ook vin natures gemaakt; niet gefilterd, geen sulfieten en suikers toegevoegd.


Crémant Quintessence 2013
Riesling, Pinot Blanc en Auxerrois, millésime 2013
Extra brut, 2 gram dosage
2 jaar vinificatie in barrique en 2 jaar sur lie
€ 20,00

Crémant brut nature
Pinot Blanc, Pinot Gris en Riesling, millésime 2017
Brut nature, 0 gram dosage
€ 15,00

Crémant rosé
Pinot Noir, millésime 2017
Extra brut, 2 gram dosage
€ 15,00
Elke maand vers Bubbels nieuws!