Crémant d'Alsace

Crémant staat voor mousserende wijn die volgens de ‘methode traditionelle’ is gemaakt; de tweede gisting op fles, zoals in de Champagne. Crémant d’Alsace is een mousserende wijn die op deze manier wordt gemaakt, met de druiven uit de Elzas.

Bubbels Meester importeert deze sprankelende crémants persoonlijk uit de Elzas bij kleinschalige, onafhankelijk en duurzame wijnboeren. Deze onbekende parels zijn exclusief bij Bubbels Meester te verkrijgen! Bekijk de prachtige video voor een voorproefje van de Elzas. Alle flessen crémant kun je ook sabreren, bekijk hiervoor mijn workshop sabreren & Bubbelproeverij. De heerlijke bubbels worden natuurlijk ook gewoon bij je thuis bezorgd.

Dietrich

Elzas traditie sinds 1620

Dietrich is gevestigd in Dambach-la-Ville; een dorp met zo’n 2000 inwoners beroemd om het Grand Cru wijngebied ‘Frankstein’. In het hart van het dorp vind je een knalroze huis; het huis van de familie Dietrich met een kelder uit 1620 en de jonge talentvolle Alexis als nieuwe generatie wijnmaker.

Dietrich heeft 18 hectare grond en maakt sinds 1960 alle 7 traditionele Elzas wijnen en crémants op voornamelijk graniet terroir.

De wijnbouw is gebaseerd op traditionele knowhow gecombineerd met moderne technieken en sinds 2018 volledig biologisch.

 

dietrich
Dietrich cremant-d-alsace-brut

Crémant Blanc de Noirs- brut - Pinot Noir 2017

€ 15,00

Dietrich cremant-d-alsace-rose

Crémant Rosé - brut - Pinot Noir 2016

€ 15,00

boehler

“Elke wijnoogst is een bron van ontdekking”

Boehler is gevestigd in Molsheim; een dorp met zo’n 10.000 inwoners beroemd om het Grand Cru wijngebied ‘Bruderthal’. In het centrum van het dorp vind je op het Vrijheidsplein; het huis van de familie Boehler uit 1897, met de jonge talentvolle Julien als nieuwe generatie wijnmaker.

Dietrich heeft 8 hectare grond en maakt sinds 1970 alle 7 traditionele Elzas wijnen en crémants op voornamelijk kalk en mergel terroir.

De wijnbouw is gebaseerd op traditionele knowhow gecombineerd met moderne technieken en sinds 2018 volledig biologisch.

Boehler ingang
cof

Crémant Blanc - extra brut - Pinot Blanc, Auxerrois en Chardonnay 2018

€ 15,00

Charles Frey

Moderne wijnmaker in een traditionele streek

Charles Frey is gevestigd in Dambach-la-Ville; een dorp met zo’n 2000 inwoners beroemd om het Grand Cru wijngebied ‘Frankstein’. Aan de rand van het dorp vind je een modern wijnhuis; die van Charles Frey. De familie Frey zijn wijnmakers sinds 1709. Als pioniers zijn ze in 1997 volledig overgestapt op de biologische manier van wijnmaken. In 2010 hebben ze een revolutionaire wijn’kelder’ gebouwd: een bovengrondse bio-klimaat opslagruimte, gemaakt van natuurlijke materialen.

Charles Frey heeft 14 hectare grond en maakt sinds 1709 alle 7 traditionele Elzas wijnen en crémants op voornamelijk graniet terroir.

De wijnbouw is sinds 1997 volledig en gecertificeerd biologisch, er worden ook vin natures gemaakt; niet gefilterd, geen sulfieten en suikers toegevoegd.

Frey uithangbord
cof

Crémant Q - extra brut 2013 BIO - Riesling, Pinot Blanc en Auxerrois

€ 20,00

Charles Frey crémant brut nature 2017 uit Dambach in de Elzas

Crémant - brut nature 2017 BIO - Pinot Blanc, Auxerrois en Riesling

€ 15,00

charles frey cremant rose

Crémant rosé - brut 2017 BIO - 100% Pinot Noir

€ 15,00

Elke maand vers Bubbels nieuws!

Open chat
1
Hulp nodig?
Waarmee kan ik je van dienst zijn?