Crémant d'Alsace
Crémant staat voor mousserende wijn die volgens de ‘methode traditionelle’ is gemaakt; de tweede gisting op fles, zoals in de Champagne. Crémant d’Alsace is een mousserende wijn die op deze manier wordt gemaakt, met de druiven uit de Elzas.
Bubbels Meester importeert deze sprankelende crémants persoonlijk uit de Elzas bij kleinschalige, onafhankelijk en duurzame wijnboeren. Deze onbekende parels zijn exclusief bij Bubbels Meester te verkrijgen! Bekijk de prachtige video voor een voorproefje van de Elzas. Alle flessen crémant kun je ook sabreren, bekijk hiervoor mijn workshop sabreren & Bubbelproeverij. De heerlijke bubbels worden natuurlijk ook gewoon bij je thuis bezorgd.
Bernard Haegelin
Bio-dynamisch op z’n best
De familie Haegelin is sinds vele generaties gevestigd in Orschwihr; een dorp met zo’n 1000 inwoners op het zuiden van de route des vins. In 1976 was het Bernard Haegelin die begon met het verzelfstandigen van het domaine. Sinds 1992 is de wijngaard in handen van Christian.
Bernard Haegeling heeft 10 hectare grond en maakt sinds 2005 alle wijnen bio-dynamisch (Demeter). Ze maken een brilliante range aan wijnen die ze in alle bescheidenheid aan je willen presenteren.
Crémant Prestige 2014
50% Chardonnay, 40% Pinot Noir en 10% Auxerrois
Terroir: klei-kalksteen
Brut, 5 gram dosage
Crémant Chardonnay
100% Chardonnay
Terroir: klei-kalksteen en klei-zandsteen
Brut, 6 gram dosage
Crémant rosé
100% Pinot Noir
Terroir: klei-kalksteen en klei-zandsteen
Brut, 12 gram dosage
Elke maand vers Bubbels nieuws!