Crémant d'Alsace

Crémant staat voor mousserende wijn die volgens de ‘methode traditionelle’ is gemaakt; de tweede gisting op fles, zoals in de Champagne. Crémant d’Alsace is een mousserende wijn die op deze manier wordt gemaakt, met de druiven uit de Elzas.

Bubbels Meester importeert deze sprankelende crémants persoonlijk uit de Elzas bij kleinschalige, onafhankelijk en duurzame wijnboeren. Deze onbekende parels zijn exclusief bij Bubbels Meester te verkrijgen! Bekijk de prachtige video voor een voorproefje van de Elzas. Alle flessen crémant kun je ook sabreren, bekijk hiervoor mijn workshop sabreren & Bubbelproeverij. De heerlijke bubbels worden natuurlijk ook gewoon bij je thuis bezorgd.

Camille braun

Bio-dynamisch op z’n best

De familie Braun is sinds 1593 gevestigd in Orschwihr; een dorp met zo’n 1000 inwoners op het zuiden van de route de vins en bekend om grand cru Pfingstberg (kalk en mica zandsteen). Sinds 1987 is de wijngaard in handen van de charmante Christophe en Chantal.

Camille Braun heeft 15 hectare grond en maakt sinds 2005 alle wijnen bio-dynamisch (AB, Eu-biologisch en Demeter). Ze maken een indrukwekkende range aan wijnen en ik heb er voor gekozen alleen de hoogstaande crémants en waanzinnige vin natures van hen af te nemen.

 

 

camille braun logo
camille braun huis
Camille Braun cremnt 2013

Coeur de cuvée 2013

Chardonnay 60%, Pinot Blanc 25%, Pinot Noir 15%

Terroir: klei en kalksteen

6 jaar sur lie

Brut nature, 0 gram dosage

€ 25,00

Camille Braun cremant rose

Crémant Rosé

Pinot Noir

Terroir: mergel, klei-kalksteen

2 jaar sur lie

Extra Brut, 4 gram dosage

€ 17,00

Dietrich

Elzas traditie sinds 1620

Dietrich is gevestigd in Dambach-la-Ville; een dorp met zo’n 2000 inwoners beroemd om het Grand Cru wijngebied ‘Frankstein’. In het hart van het dorp vind je een knalroze huis; het huis van de familie Dietrich met een kelder uit 1620 en de jonge talentvolle Alexis als nieuwe generatie wijnmaker.

Dietrich heeft 18 hectare grond en maakt sinds 1960 alle 7 traditionele Elzas wijnen en crémants op voornamelijk graniet terroir.

De wijnbouw is gebaseerd op traditionele knowhow gecombineerd met moderne technieken en sinds 2018 volledig biologisch.

 

dietrich
Dietrich cremant-d-alsace-brut

Crémant Blanc de Noirs

Pinot Noir, millésime 2017

Brut, 5 gram dosage

€ 14,00

Dietrich cremant-d-alsace-rose

Crémant Rosé

Pinot Noir, millésime 2016

Brut, 5 gram dosage

€ 16,00

boehler

“Elke wijnoogst is een bron van ontdekking”

Boehler is gevestigd in Molsheim; een dorp met zo’n 10.000 inwoners beroemd om het Grand Cru wijngebied ‘Bruderthal’. In het centrum van het dorp vind je op het Vrijheidsplein; het huis van de familie Boehler uit 1897, met de jonge talentvolle Julien als nieuwe generatie wijnmaker.

Dietrich heeft 8 hectare grond en maakt sinds 1970 alle 7 traditionele Elzas wijnen en crémants op voornamelijk kalk en mergel terroir.

De wijnbouw is gebaseerd op traditionele knowhow gecombineerd met moderne technieken en sinds 2018 volledig biologisch.

Boehler ingang
cof

Crémant Blanc

Pinot Blanc, Auxerrois en Chardonnay, millésime 2018

Extra brut, 3 gram dosage

€ 15,00

Charles Frey

Moderne wijnmaker in een traditionele streek

Charles Frey is gevestigd in Dambach-la-Ville; een dorp met zo’n 2000 inwoners beroemd om het Grand Cru wijngebied ‘Frankstein’. Aan de rand van het dorp vind je een modern wijnhuis; die van Charles Frey. De familie Frey zijn wijnmakers sinds 1709. Als pioniers zijn ze in 1997 volledig overgestapt op de biologische manier van wijnmaken. In 2010 hebben ze een revolutionaire wijn’kelder’ gebouwd: een bovengrondse bio-klimaat opslagruimte, gemaakt van natuurlijke materialen.

Charles Frey heeft 14 hectare grond en maakt sinds 1709 alle 7 traditionele Elzas wijnen en crémants op voornamelijk graniet terroir.

De wijnbouw is sinds 1997 volledig en gecertificeerd biologisch, er worden ook vin natures gemaakt; niet gefilterd, geen sulfieten en suikers toegevoegd.

Frey uithangbord
cof

Crémant Quintessence 2013

Riesling, Pinot Blanc en Auxerrois, millésime 2013

Extra brut, 2 gram dosage

2 jaar vinificatie in barrique en 2 jaar sur lie

€ 23,00

Charles Frey crémant brut nature 2017 uit Dambach in de Elzas

Crémant brut nature

Pinot Blanc, Pinot Gris en Riesling, millésime 2017

Brut nature, 0 gram dosage

€ 16,00

charles frey cremant rose

Crémant rosé

 Pinot Noir, millésime 2017

Extra brut, 2 gram dosage

€ 16,50

Elke maand vers Bubbels nieuws!

Open chat
1
Hulp nodig?
Waarmee kan ik je van dienst zijn?